Finemeat karma pełnoporcjowa z indykiem, kawałki w delikatnym sosie dla dorosłych kotówwszystkich ras.
Skład: podroby ( płuca wołowe, nerki wieprzowe, śledziona wieprzowa, wątroba z indyka 3,0%, serca z indyka 3,0 %) 18,5 %; porcja rosołowa z indyka 9,0 %; porcja rosołowa z kurczaka 7,0 %; mięso mechanicznie odkostnione z indyka 6,0 %; mięso z indyka 5,0 %; elementy z kurczaka tuszka, skrzydła, noga, filet, polędwiczka) 4,0 %; skrobia ziemniaczana, białko z ziemniaka, sól, trifosforan pentasodowy, białko drobiowe, olej z łososia.
Składniki analityczne: wilgotność 81,0%; białko surowe 9,5%;tłuszcz surowy 6,0%; popiół surowy 3,0%; włókno surowe 0,4%.
Dodatki/1kg. Dodatki dietetyczne: tauryna 660mg; cynk (tlenek cynku) 37,5mg; mangan (tlenek manganu (II)) 3,43mg; jod (granulowany bezwodny jodan wapnia) 0,82mg; żelazo (siarczan żelaza (II), monohydrat) 35,7 mg; witamina A (octan retinylu) 16 500 IU; witamina D3 (cholekalcyferol) 412,5 IU; witamina E (octan all-rac-alfa-tokoferylu) 82,5 mg; witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 2,2 mg.
Energia metabolicznaw 100g: 364 kJ (87kcal)
Zalecany sposób karmienia: patrz tabela. Ilości podane w tabeli podane są w celach orientacyjnych. Porcje należy dostosować do indywidulanych potrzeb kotaw zależności od rasy, wieku, poziomu aktywności oraz warunków atmosferycznych.
Waga kota [kg] |
2 |
3 |
5 |
6 |
8 |
10 |
Masa [g] karmy/dzień* |
150-200 |
200-250 |
250-300 |
300-350 |
350-400 |
400-450 |
Sposób podania: karmę podawać o temperaturze pokojowej. Pamiętaj aby Twój kotmiał dostęp do świeżej wody do picia.
Zalecenia: nową karmę należy wprowadzać stopniowo,dodając do obecnie stosowanej karmy. Zalecany okres wprowadzania nowej karmy wynosi 7 dni. Od 7 dnia kotmoże otrzymać całą porcję nowej karmy.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym nienasłonecznionym miejscuw temperaturze od +6 ºС do +30 ºС. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 48 godzin.