Finemeat karma pełnoporcjowa z cielęcina, kawałki w delikatnym sosie dla dorosłych psówwszystkich ras.
Skład: mięso cielęce 16 % , płuca cielęce 11 %, porcja rosołowa z kurczaka 10,0 %, podroby wieprzowe (wątroba, śledziona, nerka) 9,0 %, serca drobiowe 3,5 %, skrobia ziemniaczana, białko z ziemniaka, sól, trifosforan pentasodowy, białko drobiowe, olej z łososia, suszone mięso z kurczaka.
Składniki analityczne: wilgotność 81,0%; białko surowe 9,5%;tłuszcz surowy 6,0%; popiół surowy 3,0%; włókno surowe 0,4%.
Dodatki/1kg. Dodatki dietetyczne: cynk (tlenek cynku) 35,75mg; mangan (tlenek manganu(II)) 3,43mg; jod (granulowany bezwodny jodan wapnia) 0,82mg; żelazo (siarczan żelaza(II), monohydrat) 27,5 mg; witamina A (octan retinylu) 7 700 IU; witamina D3 (cholekalcyferol) 412,5 IU; witamina E (octan all-rac-alfa-tokoferylu) 55,5 mg; witamina B2 (ryboflawina) 3,0 mg; witamina B12 (cyjanokobalamina) 16,5 µg; Biotyna 275 µg.
Energia metabolicznaw 100g: 364 kJ (87kcal)
Zalecany sposób karmienia: patrz tabela. Ilości podane w tabeli podane są w celach orientacyjnych. Porcje należy dostosować do indywidulanych potrzeb psaw zależności od rasy, wieku, poziomu aktywności oraz warunków atmosferycznych.
Waga psa [kg] |
2 |
3 |
5 |
8 |
10 |
15 |
Masa [g] karmy/dzień* |
200-250 |
300-350 |
400-450 |
600-650 |
700-750 |
900-950 |
Sposób podania: karmę podawać o temperaturze pokojowej. Pamiętaj aby Twój piesmiał dostęp do świeżej wody do picia.
Zalecenia: nową karmę należy wprowadzać stopniowo,dodając do obecnie stosowanej karmy. Zalecany okres wprowadzania nowej karmy wynosi 7 dni. Od 7 dnia psamoże otrzymać całą porcję nowej karmy.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym nienasłonecznionym miejscuw temperaturze od +6 ºС do +30 ºС. Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 48 godzin.