• Nawóz do Kaktusów i Sukulentów 0,25L Florovit

Symbol: INC FKA0-25
Rodzaj nawozu
Płynny
12,13 zł
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0,00 zł
Kurier (Pobranie) 0,00 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Paczkomaty InPost 12,00 zł
Poczta Polska 15,00 zł
Poczta Polska (Pobranie) 20,00 zł
Kurier 35,00 zł
Dostępność Mało
Waga 0.29 kg

Zamówienie telefoniczne: 793458598

Zostaw telefon

image

Skoncentrowany nawóz mineralny przeznaczony do dokarmiania wszystkich rodzajów kaktusów i sukulentów. Systematyczne stosowanie nawozu stymuluje rozwój i proces kwitnienia oraz zapewnia zdrowy wygląd roślin.

Sposób stosowania

Rośliny należy nawozić 1% roztworem nawozu - 10ml nawozu należy rozcieńczyć w 1 litrze wody. Otrzymanym roztworem podlewać rośliny co 3 tygodnie, w okresie kwitnienia co 10 dni, w okresie stagnacji raz na 2 miesiące. Płynne nawozy specjalistyczne Florovit wyposażone są w praktyczny dozownik, który umożliwia precyzyjne i higieniczne odmierzenie dawki nawozu.

Skład nawozu

NAWÓZ WE Roztwór nawozowy NPK 4-8-6 z borem, miedzią, żelazem, manganem, molibdenem, cynkiem. 

4,0% (N) azot całkowity; 3,2% (N) azot amidowy; 8,0% (P2O5) pięciotlenek fosforu rozpuszczalny w wodzie; 6,0% (K2O) tlenek potasu rozpuszczalny w wodzie; 0,02% (B) bor rozpuszczalny w wodzie; 0,008% (Cu) miedź rozpuszczalna w wodzie schelatowana przez EDTA; 0,03% (Fe) żelazo rozpuszczalne w wodzie schelatowane przez EDTA; 0,015% (Mn) mangan rozpuszczalny w wodzie schelatowany przez EDTA; 0,002% (Mo) molibden rozpuszczalny w wodzie; 0,015% (Zn) cynk rozpuszczalny w wodzie schelatowany przez EDTA. Akceptowalna stabilność frakcji schelatowanej w zakresie pH 3-7.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
  • Sklep zamknięty

Właśnie trwa aktualizacja. Zapraszamy na nasze aukcje w serwisie Allegro.

Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.